Wat is chip-tuning?

By | March 19, 2021

Chip Tuning is het wijzigen of wijzigen van een uitwisbare niet-vluchtige lees alleen geheugenchip van een automatisch of ander voertuigen computercontrolesysteem om prestaties van betere kwaliteit te bereiken, of het nu beter is met brandstofverbruik, verbeterde prestaties of gewoon meer vermogen.

Het wordt ook soms tuning genoemd omdat het een relatief goedkope manier is om uw voertuig aan te passen. De oorspronkelijke (fabrikant) Tune kan worden gewijzigd in een aangepaste chip-afstemming door een of meer componenten van de chip met de hand te vervangen met behulp van een chip reparatiehandleiding. CHIP-wijzigingen kunnen worden gedaan door een draadharnas te wijzigen om de ontstekingspiralen in staat te stellen bij volledige spanning te werken in plaats van hun gebruikelijke specificatie.

Dus, is chiptuning inherent slecht voor je auto? Absoluut niet! Er zijn een aantal voordelen voor, waaronder: – het kan worden gewijzigd om een snellere opstart en uitschakeling mogelijk te maken, minder slijtage op bepaalde delen van de bedieningselementen, en verhoogde prestaties in sommige gebieden – de deuntjes zijn normaal gesproken gemakkelijk te vinden Dus, is chip tuning inherent slecht?

In de meeste gevallen ja. Niet alle chip-tuners zijn gelijk gemaakt.

Een deuntje van slechte kwaliteit heeft zeer slechte componenten, en het kan niet leveren wat het beweert dat het zal zijn. Dit geldt vooral voor oudere voertuigen die schakeling hebben die gevoeliger is voor make-updefecten dan nieuwere auto’s met minder complexe bedieningselementen. Slecht geïmplementeerde chiptuning kan ook soms schadelijke situaties creëren, zoals een onstabiele motor, een verbaarde motor of oververhitting (ook wel pooching genoemd) – als dit gebeurt, moet u de weg aftrekken en wachten tot het probleem is opgeruimd.

Nu we dat uit de weg hebben, laten we kijken hoe chip-afstemming je kan ten goede komen. Als je een betrouwbare tuner kunt krijgen die weet wat hij doet, kun je meestal een redelijk goed resultaat krijgen, maar het is altijd het beste om er zeker van te zijn als je van plan bent om modificaties te doen die je eerst door een chipping-gids van het voertuig doormaakt. U zult merken dat deze gidsen vaak worden geschreven door autoliefhebbers die veel weten over het sneller maken van auto’s, zodat u ze kunt vertrouwen om u nauwkeurige informatie te geven zonder tijd of uw geld te verspillen. Ze vertellen u precies waar u de onderdelen wilt kopen die u nodig hebt, hoe u de hardware kunt wijzigen en u zelfs kunt vertellen hoe u uw voertuig kunt aanpassen om ervoor te zorgen dat het goed werkt – zonder schade aan het daadwerkelijke voertuig zelf te riskeren.

Er zijn echter enkele negatieven aan chiptuning. Ten eerste, als u geen voorzorgsmaatregelen neemt bij het wijzigen van uw voertuig – zoals het maken van een grote verandering in de motor – kunt u uw leven in gevaar brengen. Als er iets misgaat en dat uw voertuig niet goed functioneert, is er gewoon niet veel die kan worden gedaan, omdat u moet wachten totdat het is vastgesteld of een andere methode probeert. Hoewel het zeker mogelijk is om een chip zelf te repareren, hebben de meeste mensen het liever een professional doen het werk, uit angst om hun voertuig verder te beschadigen of te eindigen met het doen van een arme baan die ze mogelijk al hun geld kan kosten. Zelfs met deze potentiële nadelen, is chiptuning nog steeds een van de meest populaire hobby’s ter wereld, dus je zou het niet moeten tel.

Voordat je begint, moet je echter precies weten wat mechanische tuning is. Chip Tuning, soms genoemd pipstick-tuning, is een manier om kleine mechanische delen in een auto te vervangen. In plaats van grote brandstofinjectie-systemen en exotische oliën te gebruiken, vervangt u bepaalde componenten eenvoudig met kleinere delen. Bijvoorbeeld, in plaats van grote injecties en dure vloeistoffen te gebruiken, kunt u elke paar duizend mijl een bepaalde hoeveelheid motorolie vervangen. U kunt ook een bepaald bedrag van het brandstofsysteem ruilen, de hele motorbehuizing wisselen en / of bepaalde andere delen als de carburateur en uitlaat vervangen. Al deze dingen zijn belangrijk om een specifiek resultaat te bereiken, en ze beginnen allemaal door wat goede informatie te krijgen over het uitvoeren van de verschillende acties die moeten worden uitgevoerd.

Heeft u interesse in een chiptuning voor uw auto met behoud van garantie? Klik hier https://www.chipperformance.nl/