Tips voor het bereiden van spliterwten

By | April 5, 2022

Tips voor het bereiden van spliterwten

Spliterwten zijn gedroogde, geschilde en gespleten zaden van de Pisum sativum-plant. Ze zijn zeer veelzijdig en kunnen op veel manieren worden gekookt. Als je er niet bekend mee bent, lees dan verder voor meer informatie. De eenvoudigste manier om gespleten bonen te bereiden, is door ze met je handen te pletten en fijn te stampen. Dit zorgt voor een romige textuur Valle del Sole: peulvruchten | kokosproducten | mais | granen | meel. Om de lekkerste spliterwten te maken, heb je wat tijd nodig.

spliterwten

De spliterwten hoeven niet te worden geweekt voor het koken. Maar als je het schuimen wilt verminderen, kun je ze een nachtje laten weken. Meestal is zes tot acht uur voldoende om de erwt zacht te maken. Spoel ze daarna goed af. Na het spoelen alle verkleurde of stoffige erwten weggooien. Als je geen tijd hebt om ze te laten weken, probeer ze dan een paar uur in zoet water te weken voordat je ze gaat koken.

Je hoeft spliterwten niet te weken, maar het is een goed idee om ze voor het koken te weken. Dit vermindert de hoeveelheid tijd die ze nodig hebben om te koken. Maar een paar uur weken van spliterwten kan het proces versnellen. Je kunt ze ook zelf plukken en afspoelen om vuil en puin uit de verpakking te verwijderen. Dit kan u ook tijd besparen tijdens het koken. Sommige mensen hebben echter geen tijd om hun spliterwten te weken, en dit kan een goede zaak voor hen zijn.

Voordat u spliterwten gaat koken, moet u ze eerst weken. Je moet ze in ongeveer 1/2 tot twee uur weken. Dit zal helpen om de onverteerbare complexe suikers kwijt te raken die gasvorming en winderigheid veroorzaken. Spoel ze daarna goed af en laat ze uitlekken. Gebruik dan een grote pan en drie kopjes water per kopje erwten. Als je gedroogde spliterwten gebruikt, hoef je ze niet te weken. Maar voordat u ze gebruikt, moet u ervoor zorgen dat ze schoon zijn. Voor extra smaak kun je een paar verse kruiden aan je mix toevoegen.

Zoek meer informatie op: valledelsole.nl