Een huis verkopen zonder makelaar

By | June 29, 2022

Makelaar

Een huis verkopen zonder makelaar

Er zijn veel manieren om te voorkomen dat u uw tijd verspilt aan een makelaar. De eerste is om de prijs van het onroerend goed te onderzoeken voordat u er een kiest. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat u ergens naartoe gaat met realistische verhuisplannen. Makelaars raden zelden aan om aanbiedingen te accepteren van kopers die niet in een keten zitten, tenzij het onroerend goed ongelooflijk verkoopbaar is. Dergelijke eigendommen kunnen zich in het verzorgingsgebied van een goede school bevinden, of de verkoper kan het zich veroorloven een paar dagen te wachten voordat hij de woning aanbiedt.

Een andere manier om leads te krijgen is door te adverteren op Craigslist Makelaar Leidsche Rijn. FSBO-lijsten kunnen gratis worden geplaatst en veel websites bieden deze diensten aan. Deze websites stellen doorgaans strengere eisen aan foto's en aan hoe lang ze op de site mogen staan. U kunt uw vermelding ook op elk moment wijzigen of verwijderen als dat nodig is. Ongeacht hoe u besluit uw eigendom op de markt te brengen, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw vermelding opvalt in een drukke postcode.

De commissie die u voor uw makelaar betaalt, is gebaseerd op een aantal factoren, waaronder de waarde van het onroerend goed, lokale marktomstandigheden en hoeveel makelaars uw onroerend goed op de markt brengen. Over het algemeen houdt een overeenkomst met meerdere agentschappen in dat meerdere agenten tegelijkertijd het onroerend goed op de markt brengen, waarbij één agent betaalt voor de introductie van de koper. Een enkel bureau heeft daarentegen een lager commissietarief, maar de agent moet de transactie tot een goed einde brengen.

Site bezoeken voor meer info: https://www.beumer.nl/