Zal veranderen van de bougies invloed op de prestaties van uw motor?

By | May 10, 2021

Chip Tuning Your Carlic is iets dat een drastische verandering kan maken voor de prestaties van uw voertuig. Het hele idee is dat je je voertuig afstemt om het te laten presteren op het hoogst mogelijke niveau. Een gemeenschappelijke vraag die door voertuigliefhebbers wordt gevraagd, is chip tuning slecht voor mijn auto? In dit artikel zullen we kijken naar enkele van de mogelijke antwoorden en kijken of ze onder dichterbij komen.

Chip Tuning verhoogt de efficiëntie van uw voertuig door het brandstof / luchtmengsel te vergroten dat de motor vereist is om beter te presteren. Dat is vrij duidelijk, maar wat bedoelen we met efficiëntie? De toename van het brandstof / luchtmengsel verbetert de kilometerstand van het voertuig terwijl de hoeveelheid vervuiling uit het verbrandingsproces wordt verminderd.

Dit toont al twee dingen waar je aan moet denken wanneer je een chip-tuning voor je voertuig kiest:

– Het verlaagt uw CARS-verzekeringspremies. Dit komt omdat de auto minder waarschijnlijk wordt gestolen of een ongeluk veroorzaakt. Het verhoogt ook de wederverkoopwaarde van uw voertuig omdat iemand het zal kopen als het goed loopt. Maar is het echt slecht voor je auto? Nou, het belangrijkste nadeel is dat sommige mensen worden uitgeschakeld door het feit dat uw motor is gemaakt om een bepaalde manier op te lopen. Anderen vinden het niet erg omdat ze denken dat de prestatie-chips geen echte invloed hebben op de motor.

– Slechte ontstekingstiming is een andere reden dat sommige mensen een hekel hebben om chip-tuning te doen. De ontstekingstiming verwijst naar hoe lang de motoren de vlam maken voordat het in contact komt met de ontsteking. Als de ontstekingstiming te lang is, zal de vonk dat het motor gebruikt, niet zo dicht bij de monitor, wanneer het de vlam maakt. Dus, als u een goede uitvoeringsmotor wilt krijgen, moet u doen wat de professionals doen en gewoon de ontstekingstiming aan de juiste waarden wijzigen. Echter, is het echt slecht voor je motor als de ontstekingstiming is gewijzigd?

– Nog een probleem, sommige mensen hebben met een elektronische motorafstemming, is wanneer ze chip doen. Soms gebeurt dit wanneer de tuner vergeet om de bougies te vervangen. Wanneer dit gebeurt, beginnen de chips zich op te bouwen op de oppervlakken van de buizen en cilinders. Wanneer ze een bepaald punt bereiken, zullen ze eruit zien als kogels en de interne delen van uw motor kunnen verpesten. Is het echt slecht voor je motor als je per ongeluk een kleine chipping hebt gedaan bij het veranderen van iets?

Nou, het hangt af van hoe groot de chip is.

Sommige chip-tuners zouden beweren dat het brandstofverbruik wordt beïnvloed of nog steeds wordt beïnvloed door deze kleine dingen, maar er is geen kwaad om ze te doen als u denkt dat ze u zullen helpen. Aan de andere kant zouden sommige deskundigen zeggen dat, zelfs als ze het brandstofverbruik zullen beïnvloeden, het minimaal zal zijn in vergelijking met de effecten van het hebben van een onjuiste chip combinatie. Je moet je eigen beslissing nemen. Of je denkt dat deze kleine dingen schadelijk zijn voor de prestaties van je auto of niet, je hebt nog steeds veel opties om uit te kiezen, zodat je erachter zou moeten kunnen vinden welke past bij je behoeften.

Klik hier voor meer informatie