Wat is het probleem met toiletpapier?

By | March 13, 2021

Wat is het probleem met toiletpapier?

Toiletpapier, ook wel wc-papieren handdoeken genoemd, is een verzamelnaam voor papieren handdoeken die worden gebruikt voor toilethygiëne. Het is ook de verzamelnaam voor papieren doeken die worden gebruikt om de anus, vagina en vulva te drogen na het poepen en voor vrouwelijke hygiëne tijdens de menstruatie. Het dient ook als een laag absorberende bescherming voor de vingers tijdens deze procedures.

toiletpapier

Over het algemeen bestaat toiletpapier uit vijf vellen of rollen. De toiletpapierrol is het kleinst van formaat en wordt het meest gebruikt. butler felicitatie-. De vijf vellen toiletpapier zijn onderverdeeld in drie verschillende groepen. De eerste twee sets, die het minste aantal vellen bevatten, staan bekend als "Virgin" en bevatten geen gebleekte of gezuiverde stoffen. De tweede set, die het meeste aantal vellen bevat, staat bekend als "Sheet" en bevat bleek- of ontsmettingsmiddelen en synthetische kleurstoffen.

Naast toiletpapiervellen is toiletpapier ook op rollen verkrijgbaar. De vroegste rollen werden gemaakt van maïsmeel, maar aan het einde van de negentiende eeuw werden deze verfijnd door de toevoeging van verschillende bleekmiddelen, synthetische vezels en verschillende synthetische chemicaliën. Deze nieuwe soorten rollen, die soms "pring", "web", "wafel" of "quilted" worden genoemd, werden enorm populair en begonnen de oudere soorten toiletpapierrollen te vervangen.

Als het gaat om de keuze tussen toiletpapier en rollen, heb je nogal wat opties. Om te beginnen, geeft u de voorkeur aan het opgerolde type? Als dat zo is, zoek dan naar toiletpapier dat uit meerdere lagen is opgebouwd. Op die manier kunt u gebruik maken van meer vellen dan alleen de standaard twee. Er is ook de keuze tussen "wafel" en "gewatteerd", zodat u degene kunt kiezen die het beste bij u past.

Qua materialen is toiletpapier dat in de Verenigde Staten wordt gebruikt, gemaakt van katoen. Katoen bestaat al honderden jaren. Tegenwoordig maken veel wetenschappers zich zorgen over de chemicaliën in katoen. De Environmental Protection Agency probeert in verschillende onderzoeken het gebruik van bepaalde chemicaliën die in verband zijn gebracht met kankerverwekkende verbindingen te verminderen. Daarom vereist de EPA dat fabrikanten van toiletpapier in de Verenigde Staten inkt op waterbasis gebruiken die minder belastend zijn voor het milieu.

Toiletpapier wordt in de Verenigde Staten op rollen verkocht. Of u nu de voorkeur geeft aan het traditionele tweelaags toiletpapier of de nieuwere, handiger en milieuvriendelijkere meerlagige varianten is echt een persoonlijke keuze. Wat wel duidelijk is, is dat deze paper een belangrijke rol zal blijven spelen in ons leven, ongeacht wat voor soort levensstijl we leiden. Wat we vandaag gebruiken, kunnen we er waarschijnlijk zeker van zijn dat er de volgende keer nog steeds toiletpapier op de stortplaatsen zal liggen.

Zoek meer informatie op: CleanProduct.nl