Tips voor voedingsrijke linzenvoeding voor voeding

By | August 30, 2021

linzen

Tips voor voedingsrijke linzenvoeding voor voeding

Sla, een van de meest populaire groenten, is rijk aan eiwitten en vitamine B6, die belangrijk zijn voor de gezondheid van het hart. Deze voordelen maken het echter niet de meest nuttige groente voor de cardiovasculaire gezondheid. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat het eten van te veel porties groenten geassocieerd is met een verhoogd risico op hartaandoeningen. Hier zijn enkele tips om u te helpen bij het kiezen van het beste voedsel voor uw voedingsbehoeften.

Veel van de voordelen van linzen, zoals die van volle granen, komen van het vezelgehalte. Als u echter te veel vezels in één keer eet, kan dit gewichtstoename veroorzaken valledelsole.nl rode linzen. Het is belangrijk om peulvruchten te kiezen die veel vezels bevatten en toch weinig calorieën bevatten, omdat de extra vezels het gewicht zelfs kunnen verhogen. Linzen bevatten veel kalium, magnesium en foliumzuur – allemaal belangrijke voedingsstoffen voor een gezonde hartgezondheid. Volgens de American Heart Association kan een verhoogde consumptie van linzen het LDL-cholesterol of "slechte" cholesterol in de bloedbaan verlagen.

Sommige voedingsstoffen in linzen, zoals foliumzuur, zijn ook belangrijk voor een gezonde hersenfunctie. Foliumzuur is essentieel om zenuwcellen gezond te houden en goed te laten werken. Als u echter te veel peulvruchten of andere groenten eet die foliumzuur bevatten, heeft u mogelijk minder zenuwcellen en minder mogelijkheden voor hersengroei. Blijf uit de buurt van bewerkte voedingsmiddelen en bewerkte plantaardige oliën, vooral transvetten, waarvan is aangetoond dat ze het cholesterolgehalte verhogen en de gunstige effecten van foliumzuur verminderen.

Klik door naar de website: valledelsole.nl