Een huis verkopen – Wat is de beste manier om een makelaar in te huren?

By | November 17, 2021

Een huis verkopen – Wat is de beste manier om een makelaar in te huren?

Makelaars en makelaarskantoren treden op namens hun klanten, of ze nu een koper of een lijstagent zijn. Beide treden op als liaison tussen beide partijen, o.a. tijdens tegenaanbiedingen en aanbiedingen. Ze zijn ook altijd beschikbaar om eventuele andere vragen te beantwoorden die zich tijdens de transactie kunnen voordoen. Kortom, makelaars nemen bijna elke stap in de verkoop van een huis uit handen nuttige info.

Makelaar

Aan de andere kant is het ook belangrijk op te merken dat niet alle makelaars en agenten gelijk zijn gemaakt. Sommige zijn gespecialiseerd in bepaalde soorten transacties, terwijl andere alle onroerendgoedvermeldingen afhandelen. Sommige verwerken zelfs meerdere aanbiedingen. Hoewel makelaars en agenten verschillende vaardigheden hebben, zijn hun diensten meestal vergelijkbaar. Er zijn bepaalde stappen die moeten worden genomen om ervoor te zorgen dat een makelaar in onroerend goed de efficiëntie van zijn werk kan maximaliseren.

Een van deze stappen is de voorbereiding. Makelaars moeten huizen altijd van tevoren voorbereiden op de verkoop, door gebruik te maken van aanbiedingen die ze ontvangen en door aanvullende informatie te zoeken via de Multiple Listing Service. Het voorbereiden van huizen voor verkoop moet ook het plannen van de daadwerkelijke verkoopdatum omvatten, rechtstreeks contact opnemen met verkopers, het voorbereiden van papierwerk en het invullen van de nodige documenten. Deze voorbereiding zorgt ervoor dat een makelaar alle stappen heeft gezet voor een succesvolle woningverkoop.

Klik op de link: Philippen Makelaardij