Maritiem in Nederland – Kraanschepen

De Nederlandse maritieme wet- en regelgeving is voor mensen die op het water wonen niet zo omslachtig als in andere delen van het land. Op veel plaatsen in het land kunnen schepen varen zonder kapitein, autoriteit of registratie. Enkele van de meest populaire bestemmingen voor deze boten zijn ook in de regio’s Boodeker en Zeeland. In deze gebieden is het maximale aantal schepen op zee waarvoor geen beperkingen gelden die de Nederlandse zeevaart stelt.

Een veelvoorkomend probleem waarmee de kapitein van een schip dat offshore opereert, te maken krijgt, is dat hij over het water vaart omdat de wind sterk is. Bij een gebrek aan snelheid met de schepen in de Nederlandse wateren zal de neiging ontstaan om overmatig brandstof te verbruiken, waardoor de vervuiling toeneemt. Er zijn veel oplossingen voor dit probleem. Een daarvan is het gebruik van jack-up schepen. Dit type schepen wordt in de Nederlandse wateren veel gebruikt voor het vervoeren van zware lading en heeft het vermogen om snel over het water te varen.

Nederlandse installatieschepen in het Boodekergebied kunnen gebruik maken van jack-up schepen. Enkele van de belangrijkste componenten moeten echter aan boord worden geïnstalleerd, omdat dit soort kranen op eigen kracht geen zware lasten kunnen dragen. Dit betekent dat er iemand moet zijn die toezicht houdt op de werking van de kraan om te voorkomen dat deze beschadigd raakt door teveel brandstof. Het meest voorkomende type kraan in het Boodekergebied zijn de 12 mw turbines. Deze worden veelal gebruikt voor de bouw van grote windgeneratoren en offshore olieplatforms.

Als u overweegt om een nieuw windopwekkingsplatform of een olieplatform in het Boodekergebied op te zetten, zult u merken dat het gebruik van mw-windturbines essentieel is. Afhankelijk van het gewicht van de te vervoeren lading is het mogelijk om verschillende soorten kranen in te zetten. Als u echter de beste beschikbare kraan zou gebruiken, zou u merken dat uw bedrijfskosten minimaal zouden zijn, aangezien de meeste van deze turbines minder dan 100 ton wegen. Meestal zal het bovenste niveau van de turbine ook worden geleverd met ondersteuningsconstructies waarmee de kraanmachinisten de turbine zelf kunnen installeren. Ook al moet u soms hulp inroepen, toch zijn veel offshore-installaties zonder de hulp van personeel met succes voltooid. Heeft u interesse in het bouwen van een zeeschip in Nederland of zelfs daarbuiten, dan is er geen enkele reden waarom u dergelijke kraantechniek niet zou gebruiken om uw goederen te vervoeren.

Zoals u ziet zijn er tal van voordelen bij het inzetten van kraanschepen in de offshore windsector. Als u een apparaat op kleinere schaal zou vervoeren, zou het bouwen zeker langer duren. Daarom zou u merken dat uw winstmarges lager zijn dan nodig. Aan de andere kant, als u een groter apparaat zou vervoeren, zou u merken dat u de kosten per baan zou kunnen verlagen door grotere kraanafmetingen te gebruiken. Dit betekent natuurlijk dat u moet investeren in veel duurdere offshore windturbines, maar u zult zeker genieten van de financiële voordelen en het zal het bedrijf een aanzienlijke besparing opleveren.

De Nederlandse overheid ondersteunt deze technologie ook met de ontwikkeling van nieuwe kraangroottes die zijn ontworpen om grotere schepen te kunnen behandelen. Dit is de perfecte oplossing voor bedrijven die deze apparaten willen gebruiken om windparken te bouwen in Nederland en andere offshore locaties. Bedenk eens hoeveel geld u kunt besparen, niet alleen op de eerste aankoop, maar ook op doorlopende onderhoudskosten als u de juiste kraanafmetingen hebt geïnstalleerd.

Published by